Over BKR

Financieel welzijn bevorderen. Dat is onze missie. Sinds 1965 zetten we ons hiervoor in. Stichting BKR is een onafhankelijke stichting met een maatschappelijk doel.

Een financieel gezonde wereld
Stichting BKR biedt veilige en betrouwbare informatie over leningen. Consumenten kunnen hierdoor een verantwoorde beslissing nemen over wel of niet lenen. En kredietverstrekkers kunnen beter inschatten hoe hun klant er financieel voor staat. De toetsing bij Stichting BKR is voor hen een hulpmiddel om verantwoord krediet te kunnen verstrekken.

Zo dragen wij bij aan een financieel gezonde wereld.

Stichting BKR registreert leningen
Bijna iedereen koopt wel eens iets op krediet of leent geld. Bijvoorbeeld om een wasmachine te kopen of een verbouwing te betalen. Maar ook de mogelijkheid om rood te staan, kan meetellen. Kredietverstrekkers moeten elke lening aanmelden bij Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat is een wettelijke plicht.

Meer welvaart door kredietregistratie
In landen waar kredietregistratie plaatsvindt kunt u goedkoper en makkelijker geld lenen. Kredietregistratie helpt namelijk voorkomen dat consumenten in de financiƫle problemen komen. De rentepercentages om te lenen zijn in Nederland hierdoor lager dan in landen waar geen kredietregistratie plaatsvindt. Kredietregistratie bevordert verantwoord lenen en ons financiƫle welzijn.

Minder maatschappelijke kosten
Schulden zijn natuurlijk vooral vervelend voor de huishoudens die het betreft. Maar daarnaast kosten schulden iedere Nederlander ook veel geld. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat schulden de samenleving jaarlijks 11 miljard euro kosten. Dat komt neer op ongeveer 1.453,- euro per huishouden. Kredietregistratie helpt schulden tegengaan omdat het helpt voorkomen dat consumenten teveel geld lenen. Daarmee bespaart ook u kosten.

Vanuit deze gedachtegang heeft Stichting BKR de Vindplaats van Schulden opgezet.

Meer informatie over Vindplaats van Schulden vindt u hier.

Meer informatie over Stichting BKR vindt u hier .