Betere resultaten door vroegsignalering en ketensamenwerking (Huurincasso Congres 2018)

Samen met ruim 160 credit- en huurincassoprofessionals was Vindplaats van Schulden dinsdag 17 april j.l. aanwezig op het huurincasso Congress te Bussum.

Het centrale thema sluit goed aan bij Vindplaats van Schulden: 'Ketensamenwerking 2.0 - Op weg naar een landelijke aanpak'. Veel aandacht voor samenwerking en vroegsignalering dus.

Uit de diverse presentaties blijkt dat schulden niet alleen tot betalingsproblemen leiden, maar ook (grote) sociale, maatschappelijk en financiele schade met zich meebrengen. Alleen door samen te werken kan de negatieve spiraal, die met schulden samenhangt, doorbroken worden.

Een van de highlights was de praktijkcase uit Arnhem. De projectleider Vroegsignalering besprak samen met o.a. Vindplaats van Schulden de resultaten van de pilot bij de gemeente Arnhem. Hier kwam overduidelijk naar voren dat vroegsignalering resultaten oplevert. Het filmpje met ervaringen in de gemeente Arnhem laat dit ook zien.

Al met al een inspiratie voor andere steden en ketenpartners om vroegsignalering in te gaan zetten.

Meer informatie kunt u vinden in het persbericht van de gemeente Arnhem of bekijk de website van het Huurincasso Congres voor alle presentaties. Is uw gewekt? Neem contact op!